Novice

Dr. Marcus Mau predsednik Evropskega logističnega združenja

8.6.2023

Na izredni skupščini Evropskega logističnega združenja (ELA) je bil izvoljen nov predsednik, prof. dr. Marcus Mau.

 

V Barceloni je 6. junija 2023 potekala izredna skupščina ELA. Za novega predsednika je bil izvoljen prof. dr. Markus Mau, vodja Inštituta za inovativne strategije na Univerzi v Sopronu (Madžarska) in predstavnik nemškega logističnega združenja BVL za EU ter mednarodne zadeve.


ELA združuje 22 nacionalnih logističnih združenj, ki pokrivajo skoraj vse države Sredne, Zahodne in Vzhodne Evrope. Prek te mreže ELA doseže približno 55.000 logističnih strokovnjakov po vsej Evropi.

17 predstavnikov nacionalnih združenj, ki so bili prisotni v Barceloni, je izvolilo Konstantinosa Haniotisa (ILME, Grčija) za novega podpredsednika in naslednika Markusa Maua na tem položaju. Ostala dva podpredsednika ostajata Didier Granger (ASLOG, Francija) in Mirek Rumler (CLA, Češka). Prejšnji predsednik ELA, Paolo Bisogni (AILOG, Italija) je bil razrešen z zahvalo.


ELA vsako leto podeljuje nagrade ELA za izjemne logistične projekte. Na razpisu za to nagrado bo letos prvič prijavila svoj logistični projekt tudi Slovenija. Za ELA Award se bo potegoval logistični projekt leta 2021 "NAFEZA", podjetja CargoX.

Novo vodstvo ELA (z leve proti desni): Konstantinos Haniotis, prof. dr. Markus Mau in Didier Granger (ni na fotografiji: Mirek Rumler).
Fotografija: ELA