Varovanje osebnih poda...

Varovanje osebnih podatkov

V Slovenskem logističnem združenju (v nadaljevanju SLZ) spoštujemo vašo zasebnost in se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki svojih članov, simpatizerjev, udeležencev, obiskovalcev spletnega mesta SLZ ter vseh posameznikov, ki nam ob stiku razkrijejo osebne podatke (v nadaljevanju "uporabniki"). Zato skladno z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo  EU o varstvu podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation) na spletni strani www.slz.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

Podatki o upravljavcu:
Slovensko logistično združenje (SLZ)
Dimičeva ulica 13
1000 Ljubljana
E-pošta: info@slz.si

Katere podatke zbiramo

 • Osnovne kontaktne podatke: ime, priimek, podjetje, e-naslov;
 • Ob včlanitvi v SLZ tudi: domači naslov, telefon, službeni naslov, delovno mesto, letnico rojstva;
 • Podatke potrebne za izdajo računa (naslov, davčna številka);
 • Podatke o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov   

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za naročeno storitev);
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes. 

Namen obdelave osebnih podatkov

SLZ osebne podatke uporablja samo za delo, dejavnost in aktivnosti SLZ, ki so potrebne za uveljavljanje pravic, izpolnjevanje obveznosti, koriščenje ugodnosti in sodelovanje pri aktivnostih in dejavnostih, do katerih je član/-ica SLZ ali druga zainteresirana javnost upravičena. Zlasti gre to za:

 • obveščanje o dogodkih,
 • prejemanje e-novic SLZ,
 • posredovanje koristnih informacij, 
 • obveščanje o ugodnostih za člane,
 • kakršne koli informacije, pomembne za delovanje SLZ in obveščenost članov ali druge zainteresirane javnosti,
 • zagotavljanje čim boljše uporabniške izkušnje. 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo ves čas, dokler ste član Slovenskega logističnega združenja, ste naročniki na naše novice, ste se prijavili na naše dogodke ali odprte razpise. 

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (opravljene storitve).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

V SLZ osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen pogodbenim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem) (npr. računovodskim in IT servisom, s katerim imamo sklenjeno pogodbo, pogodbenim partnerjem, s katerimi sodelujemo pri organizaciji dogodkov in zagotavljajo vsaj enak nivo varnosti osebnih podatkov kot SLZ), če je to potrebno za uresničevanje zgoraj navedenih namenov. 

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov je mogoče kadarkoli v celoti ali delno preklicati s pisno izjavo, naslovljeno na elektronski naslov info@slz.si. SLZ bo z obdelavo osebnih podatkov, ki temelji le na privolitvi, prenehalo najkasneje v roku 15 (petnajst) dni po prejemu preklica.

Zahtevo po dostopu do osebnih podatkov, popravku, izbrisu, omejitvi obdelave, prenosu podatkov ali pa ugovor o obdelavi, se lahko kadarkoli naslovi na elektronski naslov info@slz.si, ki je tudi kontakt SLZ kot upravljavca osebnih podatkov.

Pritožba zoper odločitev upravljavca o zahtevi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, je mogoče vložiti na Nadzorni odbor SLZ.

Piškotki

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo za dovoljenje za namestitev piškotkov, ki omogočajo normalno delovanje strani www.slz.si.

Dovoljenje lahko tudi zavrnete ali pa izklopite vse piškotke v vašem spletnem brskalniku. V tem primeru se lahko zgodi, da bo vaša izkušnja na spletni strani www.slz.si delno okrnjena.
Piškotke uporabljamo za analizo obiska spletne strani www.slz.si  s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh. 

Na spletni strani www.slz.si so lahko objavljene tudi povezave spletnih strani tretjih oseb, ki niso del tega spletnega mesta in imajo svojo varnostno politiko. SLZ ne jamči za delovanje, vsebino, varnost in aktivnost tako povezanih spletnih strani. Več o piškotkih >>>

Sprememba politike varstva osebnih podatkov

V SLZ si pridržujemo pravico do spreminjanja politike varstva osebnih podatkov brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.