Logistični projekt

Hiter tehnološki razvoj sili podjetja v digitalizacijo, robotizacijo, uporabo umetne intelligence in ostalih trendov, ki tvorijo t.i. Industijo 4.0. V logistiki in oskrbovalnih verigah vedno bolj opažamo razvojni poudarek in preskok iz fizičnega premika blaga v digitalno obvladovanje procesov. To ne pomeni, da fizičnega premika blaga ne bo več. Vedno je bil, je in vedno bo. Razlika bo samo v temu, da bo digitalizacija poslovanja zamenjala papirno poslovanje, pospešila hitrost prenosa informacij, pripomogla k večjemu povezovanju in obvladovanju vseh deležnikov ter pripomogla k učinkovitejši izvedbi fizičnega premika. Ob vsem tem pa se bodo beležile vse informacij, ki se bodo kasneje uporabljale za napovedovanje gibanja blaga in dejanskih zahtev trga.

Ne glede na novodobno tehnološko empatijo nekaterih managerjev in lastnikov podjetij, je ta trend danes nujna stalnica sprememb, saj bo tistega, ki ne bo stopil v korak z navedenimi spremembami, zasul plaz tehnološke zastarelosti iz katerega se ne bo izkopal. Ali če lažje razumete, nikakor ne bo več konkurenčen.

V okviru Slovenskega logističnega združenja želimo spoznati najnovejše prakse, ki so jih podjetja vpeljala v svoje poslovanje in o tem seznaniti naše člane in širšo javnost. Naša ambicija je, da najboljšemu projektu, ki je v tekočem letu s svojim delom, inovativnim pristopom, prenovo poslovnih procesov in prilagoditvi tehnološkemu razvoju dosegel izjemne dosežke na področju logistike in oskrbovalnih verig, podelimo častni naziv Logistični projekt leta. Ker smatramo, da smo z znanjem in izkušnjami sposobni tekmovati na širšem Evropskem parketu, bomo zmagovalca avtomatično kandidirali za laskavi naziv najboljšega projekta Evropskega logističnega združenja. Obenem bi radi poudarili, da omenjena nagrada ni tradicionalna nagrada za logista leta. Razlog je v temu, da Evropsko logistično združenje ne podeljuje več nagrade za logista leta, ampak le nagrado na najboljši logistični projekt. Temu bomo sledili tudi v Slovenskem logističnem združenju in letno nagrajevanje dopolnili tudi s to nagrado.

Če je nagrada Logist leta, ki se bo še vedno podeljevala vsako leto, usmerjena na splošno urejen logistični sistem in kompetentnega posameznika v podjetju, je za Logistični projekt leta usmerjena v prepoznavo uspešnih logističnih projektov in ga lahko prejme tudi več posameznikov, ki so zaslužni za izjemne rezultate.


Prejemniki nagrade Logistični projekt leta