Novice

Strokovna ekskurzija na Slovaško odlično uspela

23.6.2022

Sredi junija 2022 smo se s slovenskimi logističnimi managerji odpravili na strokovni ogled dobrih praks na Slovaškem.

V sodelovanju s podjetjem Metrans, Go Asset in Luko Koper smo junija za 30 povabljenih slovenskih logističnih managerjev organizirali dvodnevno ekskurzijo v Dunajsko Stredo in Bratislavo. Ogledali smo si največji intermodalni kontejnerski terminal podjetja Metrans na Slovaškem in novozgrajen logistični center podjetja Go Asset, ki je bil predan v uporabo spletnemu prodajalcu modnih oblačil About You.

V zabojniku Luke Koper slovaške dobrote

Po prihodu v Dunajsko Stredo so nas prisrčno sprejeli in pozdravili vodilni predstavniki podjetij Metrans, Luke Koper, Go Asset ter vodstvo SLZ-ja. Sledilo je odpiranje ladijskega zabojnika, ki je prispel iz Luke Koper. Zabojnik nam je postregel s prijetnim presenečenjem. V njem so bile darilne vrečke s slovaškimi dobrotami, ki so jih razdelili med vse prisotne goste. Po pogostitvi je sledil ogled terminala.

Do novega logističnega centra v 12 mesecih

Sledil je premik le 5 km od intermodalnega terminala, kjer stoji logistični center R7. Le-tega je leta 2021, kot investitor za znanega naročnika – About You, zgradilo podjetje Go Asset. Logistični center je bil predan v uporabo podjetju About You v le sedmih mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja, skupaj pa je projekt trajal 12 mesecev. Zaradi odlične lokacije, podjetje širi svoje kapacitete in že končuje izgradnjo dodatnega logističnega centra v neposredni bližini.

Nova znanja, dobre prakse in mreženje

Po ogledu obeh logističnih centrov smo se odpravili proti hotelu v Bratislavi. Sledila je skupna večerja in čas za retrospektivo dneva. Polni vtisov smo diskutirali o dobrih praksah, ki so zanimiva za domače okolje, pa tudi kritično iskali priložnosti za izboljšave na terminalu in logističnem centru.
Strokovna ekskurzija je dokazala, da so tovrstni ogledi in druženja nujno potrebni. Dobre prakse obstajajo in so jih podjetja pripravljena tudi pokazati. Treba je imeti oči odprte, iskati priložnosti za izboljšave, izmenjevati ideje, znanje in se družiti. Tudi dobri poslovni in medsebojni odnosi ter kontakti tudi v času digitalizacije še vedno štejejo.


Podrobnejše poročilo s tehničnimi detajli v reportaži, ki je bila objavljena v prilogi Logistika revije Transport >>>

Strokovna ekskurzija na Slovaškem