Novice

Sejem Transport logistika velik hit v industriji

14.5.2023

2320 razstavljavcev iz 67 držav in več kot 75.000 obiskovalcev iz več kot 120 držav. Bilanca letošnjega štiri dnevnega sejma Transport Logistic 2023.

Transport Logistika je mednarodni sejem za logistiko, mobilnost, IT in oskrbovalno verigo in največji svetovni sejem za vse oblike transporta (cestni, železniški, letalski, pomorski). Poteka vsako drugo leto v Müenchnu.


Ogled sejma tradicionalno za naše člane in vse, ki bi to želeli še postati, organiziramo skupen ogled sejma. Letos smo se z 28 udeleženci proti Nemčiji odpeljali 11. maja 2023.


Sejem, ki je potekal od 9. do 12. maja, je bil po številu obiskovalcev iz tujine tokrat rekorden. To sejem uvršča med vodilne svetovne sejme za transportno in logistično industrijo. Da je prisotnost na takem sejmu pomembna, se zavedajo številna naša podjetja, ki so se na sejmu predstavljala. V okviru skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva, ki jo je organizirala SPIRIT Slovenija, javna agencija se je predstavilo 15 naših podjetij. Promocijskega dogodka se je udeležil tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.


Rober Sever, direktor Združenja za promet pri GZS pa je o skupnem nastopu povedal: "Skupno vsem dosedanjim skupinskim nastopom slovenske logistike na svetovnem logističnem sejmu je, da se čim bolj konkretno predstavi prednosti, ki jih omogoča logistična strateška lega Slovenije v evropskem prostoru za oskrbo trgov Centralne in JV Evrope ter držav Zahodnega Balkana. Letos se na skupinski stojnici slovenske logistike predstavlja 15 podjetij, ki lahko ponudi celostne logistične rešitve za blago, ki prihaja, oziroma se izvozi po morski poti, zraku, cesti ali železnici. Konkurenčnost naših storitev je prepoznana, zato je promocija na tako pomembnem sejmu ključna. Izzivi v logistiki so veliki in so povezani s soočanjem z energetsko krizo, pomanjkanjem kadra, zahtevami zelenega prehoda in uvajanju novih tehnologij digitalizacije, zato je pomembno, da so se podjetja v panogi pripravljena soočiti z vsemi novimi okoliščinami ter ponuditi učinkovite rešitve. Možnosti za srečanje z obstoječimi in potencialnim novimi partnerji so za slovenska logistična podjetja na skupni sejemski stojnici večja. Povezanost in usklajen nastop na globalnem trgu je za tako majhen trg, kot je Slovenija, zelo pomemben in na Združenju za promet smo zadovoljni, da so to logistična podjetja, ki sodelujejo pri tem, to prepoznala. Podpora in organizacija SPIRIT Slovenija je ključna in predstavlja lep primer dobre prakse pri promociji tako pomembne panoge, kot je logistika. Želeli bi si še več takšne podpore promociji logistike s strani države, predvsem tudi na strani resornega ministrstva za infrastrukturo."

Naslednji sejem Transport Logistic bo potekal od 2. do 5. junija 2025 (prvič od ponedeljka do četrtka).


Več utrinkov s skupne predstavitve naših podjetij >>>

Fotogalerija