Koledar dogodkov

Tisti, ki bo znal voditi in razumeti mlade, bo zmagal

14.06.2023 15:00

GZS, Ljubljana

Strategije za navduševanje in delo z mladimi. 

 

Druga dealvnica iz serije Vodstvene veščine, ki spreminjajo igro: od dobrih do izjemnih voditeljev, na kateri se bomo posvetili delu z mladimi, ki vstopajo na trg dela. 

 

Ob trenutnih razmerah na trgu dela in dejstvu, da se prebivalstvo stara, je normalno pričakovanje, da se bo vse več mladih vključevalo v delovne procese, s tem pa se bodo pojavljale zelo velike razlike v generacijah zaposlenih. Primarna motivacija naših dedkov in babic je bilo ustvarjanje normalnih pogojev za življenje. Bistveno je bilo, da so imeli delo, hrano, streho nad glavo in izgradnja infrastrukture. Naslednja generacija je bila generacija rojena v obdobju 1945-1960 in tista, ki je rojena v letih 1960-1980. Ti dve generacijo sta ustvarjali standard za bistveno bolj kvalitetno življenje. Samostojna Slovenija je prinesla veliko večjo kvaliteto življenja in če pogledamo generacijo milenijcev ter generacije Z, ki bodo v velikem zamahu vstopili na trg dela do leta 2030, je povsem jasno, da jih v prvi vrsti zanima kvaliteta življenja – tako v zasebnem, kot službenem (poslovnem) okolju.


Vsaka generacija s svojimi značilnostmi vodilnim v podjetjih prinaša unikatne izzive. Bolje ste na te izzive pripravljeni in opolnomočeni, večjo možnost imate, da jih boste razumeli.


Kot “vodič” za v vaš žep zato pripravljamo delavnico Tisti, ki bo znal voditi in razumeti mlade, bo zmagal. Priporočamo vsem, ki ste v vlogah vodje ali pa opravljate mentorsko vlogo v podjetju.  

Vsebina delavnice

Na delavnici boste spoznali učinkovite strategije, kako navdušiti mlade za delo v vašem podjetju in dobili odgovore na vprašanja:

  • kakšne so napovedi glede mladih do leta 2025 in 2030?
  • Kaj mlade pritegne in kaj mislimo, da jih pritegne (kako razmišljati na "način mladih")?
  • Kako jih pravilno uvajati in ne "etiketirati"?
  • Katere so največje napake, ki jih podjetja počnejo in zaradi tega "izpadejo iz igre talentov"?
  • Kateri so principi uspešnih podjetij in ekip, kjer mladi uspevajo (3 x S, 1-1-1, 1-4-12 idr.)?
  • Kako zgraditi kulturo vodenja in komuniciranja, ki bo pritegnila mlade v prihodnosti?

 

Z vami na delavnici bo

Branko Žunec, mednarodni trener & coach.

 

Velja za enega najbolj izkušenih, najvplivnejših in prepoznavnih poslovnih trenerjev, coachev in svetovalcev tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Je certificiran za vrhunske vsebine na področju menedžmenta, leadershipa in razvoja organizacije v novih časih. Avtor najbolj priljubljenega vodstvenega priročnika ®Evolucija vodenja.

 

V 25 letih kariere je nabiral dragocene izkušnje, ki jih prepleta s številnimi zgodbami, s katerimi razvija in navduši udeležence, zato je vsako njegovo predavanje doživetje in show, na katerem se udeleženci napolnijo z dodatno dobro energijo in prejmejo tri do štiri sporočila, s katerimi dejansko spremenijo življenje... na bolje.

Njegova največja kvaliteta je v tem, da razvija modele, ki so prilagojeni posamezni državi in kulturi. Ko dela v Sloveniji uporablja slovenske metode, pristope, jezik, ko dela zunaj meja prilagodi vsak program posameznemu trgu, tako tudi vsakemu naročniku, zaradi dobrega poznavanja različnih panog.

 

Brankovi treningi so začinjeni z dobro energijo, primeri, modeli, zgodbami in sproščenostjo, ki še tako zahtevne treninge in coachinge spremenijo v doživetje. Posebnost njegovih treningov je konkretno delo, razmišljanje in koraki za naprej, da vsak udeleženec spozna kje je in kako je lahko še boljši. Z edutainment pristopom ruši meje in skozi poslovne igre pokaže, kaj ljudje v praksi doživljajo, udeleženci pa to začutijo in prenesejo v svoje zgodbe.

 

Namen delavnice

Namen delavnice je, da bi po njej še bolje razumeli novo generacijo delavcev in jih znali tudi voditi. Z delavnico želimo razčistiti tudi nekatere predsodke, da boste na uvajanje ("onboarding") dobro pripravljeni in ga kvalitetno izvedli – s ciljem, da mladi postanejo vaši najboljši sodelavci.

 

Trajanje in lokacija

Delavnica bo potekala od 15. do 17. ure v dvorani F (medetaža 4./5. nad), Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana.

 


Kotizacija in prijava

Kotizacija za udeležbo je za člane Slovenskega logističnega združenja 50,00 €, za nečlane 120,00 €. 22-odsotni ddv ni vključen.

Prijave zbiramo do najkasneje 2 dni pred izvedbo dogodka izključno prek spodnjega prijavnega obrazca. V primeru odjave, le to pošljite najkasneje tri delovne dni pred dogodkom na info@slz.si. V primeru kasnejše odjave in/ali neudeležbe se zaračuna kotizacija v celoti. 

 

Bi želeli ugodnejšo kotizacijo za delavnico ...

... ter biti deležni še ostalih ugodnostih, ki jih imajo naši člani? 

Postanite član/-ica SLZ že danes in priznali vam bomo eksluzivno, člansko kotizacijo.