Novice

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike 2020

21.5.2020

Bojan Brank, prepoznan strokovnjak na področju logistike z veliko moralno integriteto, dobitnik priznanja za življenjsko delo za leto 2020.

20. maja 2020 se je Upravni odbor Združenja, skupaj še z nekaterimi člani, zbral na Gospodarski zbornici Slovenije, da preda zaslužnemu logistu nagrado za življenjsko delo za leto 2020.  

Upravni odbor, dosedanji prejemniki nagrade in stanovski kolegi so bili enotni, da si nagrado za življenjsko delo na področju logistike zasluži Bojan Brank.

Bojan Brank je večino svoje kariere in poslovne poti posvetil logistični industriji. 19 let je vodil družbo DHL Ekspress in odločilno prispeval k temu, da je DHL v letih od začetka delovanja (takrat še v skupni bivši državi) in kasneje v Sloveniji postal vodilni ponudnik mednarodnih kurirskih storitev. Sodeloval je pri integraciji DHL-a v Skupino Deutsche Post World Net in pri prestrukturiranju iz »belega« v »rumeni« DHL.

Bojan Brank je bil tudi med ustanovitelji AmCham-a (Ameriške gospodarske zbornice) v Sloveniji in kasneje tudi član Upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

V turbulentnih časih je bil nekaj let v.d. predsednika uprave Luke Koper d. d., več let pa tudi podpredsednik nadzornega sveta. Nadzorniško funkcijo je opravljal še v Poslovnem sistemu Mercator. Že več mandatov pa predseduje nadzornemu svetu Slovenskih železnic.

Zadnja leta vodi družinsko podjetje, kjer nastopa kot uspešen svetovalec v različnih podjetjih v Sloveniji in tujini. Je tudi prepoznaven strokovnjak in predavatelj korporativnega upravljanja ter gostujoči predavatelj na Fakulteti za logistiko v Celju in Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu.

Na Fakulteti za logistiko v Celju je tudi član programskega sveta fakultete.

Zaradi njegove strokovne odličnosti, visokih etičnih načel, zaradi sposobnosti sodelovanja in odgovornega vodenja podjetij lahko Bojana Branka postavimo za vzornika novodobnim managerjem.

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike 2020