Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

Igor Žula, predsednik SLZ, Damjan Zupančič, TPV & Logist leta 2016, dr. Bojan Rosi, predsednik Odbora za izbor Logist leta (foto Koka Press)

Že dvanajstič je bilo podeljeno tudi častno priznanje logist leta, ki ga pri Slovenskem logističnem združenju podeljujemo najuspešnejšemu slovenskemu logistu, ki je s svojim znanjem in delom v preteklem letu dosegel izjemne dosežke na področju logistike. Logist leta 2016 je postal Damjan Zupančič, direktor Logistike v družbi TPV.

Priznanje LOGIST LETA, ki ga podeljuje Slovensko logistično združenje, je častno priznanje najuspešnejšemu slovenskemu logistu, ki je s svojim znanjem in delom v preteklem letu dosegel izjemne dosežke na področju logistike.

Logistična dejavnost potrebuje kompetentne menedžerje, zlasti, ker ima logistika potencial prihrankov. Zato lahko dobra mera inovativnosti doprinese občutne rezultate. Vse bolj se zavedamo omejenosti »logističnih virov«, zaradi česar je njihova optimizacija ključnega pomena za konkurenčnost podjetij, organizacij in celotnega gospodarstva. Večajo se tudi investicije v transportno-logističnem sektorju, kar še dodatno spodbuja rast gospodarstva, zlasti logističnega sektorja.

Kriteriji so razdeljeni v 6 temeljnih področij poslovne odličnosti logistike. Za vsako področje je določenih nekaj ključnih kriterijev odličnosti, po katerih ocenjujemo najboljše dosežke logističnih funkcij v slovenskih podjetjih.

Ob imenovanju LOGISTA LETA sledimo dosežkom, ki jih posamezno podjetje doseže v preteklem poslovnem letu. V utemeljitvah naj prijavitelj podaja tiste vsebine po posameznih kriterijih, ki jih je že dosegel ali jih je v obliki projekta zastavili kot razvojni projekt. Prijavitelj mora podati tudi nekaj navedb in razlag vidnih dosežkov v preteklem letu po posameznem kriteriju. Navajajo in utemeljujejo naj se le tisti kriteriji, na katerih so bili doseženi vidni rezultati.

 

LK208 logo datum 1 01

 

Prijave na dogodke

Ni prihajajočih dogodkov!

Prijava na e-obvestila