Novice

Evropski logistični projekt 2023 širi poslovanje na tujih trgih

14.5.2024

Podjetje CargoX, prejemnik nacionalne nagrade za logistični projekt leta 2022 in nagrade ELA Awards 2023, širi poslovanje v Ugando in Abu Dhabi.

Podjetje CargoX iz Ljubljane je prejelo prestižno nagrado ELA Awards 2024, ki jo podeljuje Evropsko logistično združenje (ELA). Nagrado, ki jo podeljujejo od leta 2014, so si skupaj z egiptovskim partnerjem MTS prislužili za projekt Nafeza (The National Single Window for Foreign Trade Facilitation »NAFEZA«) s platformo CargoX za prenos elektronskih trgovinskih dokumentov prek veriženja podatkovnih blokov.

Kako je prišlo do ideje, kako je potekal razvoj rešitve in kam gre njihova pot, si preberite v intervjuju z dr. Igorjem Jakominom, ki je bil objavljen tudi v Logistiki Magazin, uradni reviji Slovenskega logističnega združenja. 

Projekt »NAFEZA« je bil za ELA Awards avtomatsko nominiran kot nacionalni zmagovalni logistični projekt leta 2022.

Imate inovativno tehnološko rešitev na področju logistike in/ali oskrbovalnih verig tudi vi? Prijavite se za nagrado Logistični projekt 2023! Razpis je odprt do vključno 10. junija 2024. Podrobnejše informacije o razpisu in prijava >>>