Novice

Čas je za profesionalizacijo

17.2.2024

Upravni odbor je na redni letni skupščini Združenja, poleg podanega redna poročila, razkril letošnje novosti in razvojne poglede za naprej.

Skupščina je priložnost za pogled nazaj in predstavitev načrtov za tekoče leto oz. prihodnost. Redna letna skupščina Slovenskega logističnega združenja, ki smo jo po Statutu dolžni izpeljati enkrat letno, je potekala 15. februarja 2024 z lepo obiskanostjo naših članov, čeprav bi si želeli še večje udeležbe.

Člana upravnega odbora Tadej Pojbič in Robert Sever ter predsednik Igor Žula, so predstavili delo Združenja v letu 2023.  

Izobražujemo. Povezujemo. Nagrajujemo.

V letu je bilo izvedenih 11 različnih dogodkov, od krajših seminarjev, delavnic, webinarjev do družabnih dogodkov. Osrednji dogodek Združenja, Logistični kongres Oskrbovalne verige v znanosti in praksi, je obeležil svojo 10. izvedbo, in bil rekorden v vseh pogledih. Priznanje logist leta 2022 je bilo podeljeno Nataši Pogačnik iz podjetja SIGR. 

Povezovanje in sodelovanje gradimo ter spodbujamo tudi s tem, da podpiramo dogodke, ki so zanimivi in uporabni za naše člane ali širšo logistično javnost. V letu 2023 smo medijsko podprli šest različnih dogodkov. Na nekaterih dogodki pa so člani UO sodelovali tudi kot predavatelji.

Najboljša platforma za mreženje in izmenjavo dobrih praks med logističnimi strokovnjaki in managerji se krepi. Tudi v preteklem letu so se nam pridružili številni novi člani. 

Združenje in slovenska logistika okrepila mednarodno veljavo.

Sredi leta 2023 je Evropsko logistično združenje (ELA) dobilo novo vodstvo. Že prej, marca 2023, pa je bil v Upravni odbor ELA izvoljen Igor Žula, predsednik SLZ. Prav na njegovo pobudo je v drugi polovici leta zaživel mednarodni projekt ELA Online

Leto 2023 smo zaključili zmagovalno. Slovenski logistični projekt 2022 "NAFEZA" je s strani ELA prejel nagrado ELA Awards 2023. 

Sodelujemo. Rastemo. 

Leto 2024 prinaša novosti pri članstvu. Člani in bodoči člani boste lahko izbirali med tremi nivoji članarin (osnovno, napredno in ekskluzivno), ki bodo imeli različne ugodnosti. Že osnovni paket je bogatejši za štiri številke revije Logistika Magazin, brezplačne udeležbe na kvartalnih brunchih, po plačilu članarine pa prejmete tudi darilo za dobrodošlico. 

Načrtovanih je več kot 20 dogodkov (seminarjev, delavnic, webinarjev, neformalnih druženj, …). Logistični kongres 2024 bo že marca (27.-29.marec), tudi letos v Portorožu. Največjemu logističnemu dogodku v regiji, bomo letos dodali še dogodek z razglasitvijo evropskega logističnega projekta ELA Awards 2024, ki ga bomo združili s konferenco Keep IT Simple 2024, predvidoma 3. oktobra 2024. 

Razpis za priznanje logist leta 2023 je že v teku (odprt do vključno 4. marca 2024). Razpis za logistični projekt leta 2023 sledi še pred poletjem. 

Da boste člani in vsi, ki boste to še postali, imeli profesionalno podporo, se že v pomladanskem času načrtuje tudi zaposlitev poslovnega sekretarja/promotorja. 

Strateška usmeritev. Trajnostna rast. 

Številni izzivi, s katerimi se srečujemo v logistiki in oskrbnih mrežah, predstavljajo priložnosti za inovacije, sodelovanje in preoblikovanje logistične industrije. Da bi se lažje spoprijemali s konkretnimi izzivi in ustvarili čim več priložnosti tudi za naše člane, se ustanavlja Strateški svet, ki bo usmerjal Združenje k trajnostni rasti in oblikovanju programa, ki bo podpiral dolgoročno vizijo in trende v panogi. Strateški svet bodo sestavljali vodilni strokovnjaki iz industrije in iz akademskih krogov, štel pa bo do 12 članov. 

Gradimo nova razmerja. Skupaj. 

Vsem članom SLZ se zahvaljujemo za dosedanjo podporo, udeležbe na dogodkih, predloge, sodelovanje v anketi… in da ostajate z nami. Več nas bo, več bo priložnosti za nove ideje, priložnosti in sodelovanje. Zato bo tudi vaše priporočilo za članstvo v SLZ prijatelju, poslovnemu partnerju ali znancu imelo posebno vrednost.