Novice

Manager za srečo?

28.9.2023

Manager za srečo. Lahko je sanjski poklic, ki pa nalaga veliko odgovornost - kako svoje sodelavce narediti srečne?

Naši plazilski možgani non stop prežijo na nevarnost. Vsaka sprememba je za njih grožnja. In stalnica v razvoju so spremembe. Kako narediti spremembe na način, da jih naši sodelavci sprejmejo in se ob tem dobro počutijo?

Te in še številne druge odgovore smo dobili na delavnici Sreča in zavzetost na delovnem mestu z Majo Vukasović Žontar, prof., doktorandko s področja nevroznanosti. Dobro zasedena dvorana je aktivno sodelovala. Ena poglavitnih vlog vodij je motivacija svojih sodelavcev. Dejavniki motivacije so spodbudna komunikacija, jasna pričakovanja, možnost razvoja, timsko delo ter pravična nagrada. In pravičnost je pristala na prvem mestu po pomembnosti, kaj delavcem najbolj pomeni. Sledijo medsebojni odnosi in komunikacija ter finančna stabilnost.

V Sloveniji se manager za srečo še ni prijel. Kar pa ne pomeni, da ga ne potrebujemo. Potrebujemo le čas, da se bomo ozavestili, da je srečen delavec na delovnem mestu izrednega pomena. Čaka naš še veliko dela. Udeleženci delavnice so prvi korak že naredili.

Beno Fekonja

Fotogalerija