Novice

Išče se nacionalni šampion za nagrado Logistični projekt 2023

23.4.2024

Do vključno 10. junija 2024 se zbirajo nominacije za nagrado Logistični projekt 2023.

Tudi oskrbovalne verige morajo biti usklajene s poslovnimi cilji podjetja. Strategije preoblikovanja oskrbovalnih verig, s ciljem optimizacije in višje dodane vrednosti za vse deležnike, zahtevajo jasno vizijo, podporo najvišjega vodstva, dobro ekipo in vztrajnost. Zagristi v tovrstne zahtevne projekte pa je veliko lažje, če imaš na voljo primere najboljših praks. 

Razpis za nagrado Logistični projekt, ki ga vsako leto objavimo v Slovenskem logističnem združenju (SLZ), je namenjen tudi širjenju dobrih praks, poleg osnovnega namena, da se nagradi najboljšega med najboljšimi. 

Odprt je razpis za nagrado Logistični projekt 2023

V SLZ želimo tudi letos podeliti prestižno nagrado Logistični projekt leta podjetju, ki je z inovativnim pristopom, prenovo poslovnih procesov in prilagoditvijo tehnološkemu razvoju doseglo izjemne dosežke na področju logistike in oskrbovalnih verig. Odprt je razpis za nagrado Logistični projekt 2023. 

Rok za oddajo nominacij je 10. junij 2024. Podrobnejše informacije in prijavni obrazec najdete tu >>> 

Kako sodelovati?

  1. Če ste v vašem podjetju v preteklem obdobju z inovativnim pristopom, prenovo poslovnih procesov in prilagoditvijo tehnološkemu razvoju dosegli izjemne dosežke na področju logistike in/ali oskrbovalnih verig, se prijavite vi.
  2. Če poznate podjetje, ki ustreza navedenim pogojem, spodbudite posameznike iz podjetja k prijavi ali zaupajte naziv podjetja predstavnikom SLZ-ja, ki jih bodo kontaktirali.
  3. Aktivno sodelujete pri izboru nacionalnega šampiona lahko tudi tako,da delite informacijo o odprtem razpisu za Logistični projekt 2023 med svojimi kolegi/-cami, znanci, prek družbenih omrežij, … 

Kdo se lahko prijavi?

Podjetja iz proizvodnje, trgovine, storitvenega sektorja, javnega sektorja ali katerega koli logističnega področja, ki ste/so z inovativnim projektom na novo opredelila logistiko in/ali oskrbno verigo.

Ocenjevanje projektov

Strokovna komisija bo pri ocenjevanju projektov sledila trem ključnim kriterijem. To so:

  • trajnostni vidik projekta (od okoljskega, gospodarskega, družbenega vpliva in upravljanja sprememb);
  • temeljni vidiki poteka projekta (od izziva, ki se ga s projektom naslavlja, pristopa k reševanju izziva in razlogov, zakaj je treba predlagano rešitev uporabiti do opisa rezultatov rešitve oz. projekta);
  • odličnost rešitve (od težavnosti oz. kompleksnosti izziva, izvirnosti reševanja, uporaba sodobnih tehnologij, tehnik ali novih rešitev do vrednosti za konkurenčnost, možnosti prenosa v druga okolja in velikosti podjetja).

Nagradi se samo en projekt – projekt, ki po oceni strokovne komisije dobi največ točk. 

Tekmovanje na mednarodnem nivoju

Nacionalni zmagovalni projekt bo avtomatsko kandidiral za nagrado ELA Awards 2024, nagrado za evropski logistični projekt, ki jo podeljuje Evropsko logistično združenje (ELA). Strokovna mednarodna komisija, določena s strani ELA, bo pregledala prijavljene projekte vseh nacionalnih članic in izbrala finaliste (običajno šest), ki se bodo predstavili na zaključnem dogodku ELA Awards 2024, ki bo 3. oktobra 2024 na Bledu. Zaključni dogodek je zaupan članici, ki je v preteklem letu slavila zmagovalni projekt na evropskem nivoju – po principu Evrovizije. 

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet/pomoč pri izpolnjevanju prijavnega obrazca? Pišite nam, tu smo za vas.