Koledar dogodkov

Učinkovita komunikacija

18.09.2024 15:00

GZS, Ljubljana

Naučimo se, skozi tehnike, učinkovite komunikacije!

Učinkovita komunikacija: Ključ do boljših odnosov in uspeha

V sodobnem svetu, kjer je komunikacija osnova za uspešno sodelovanje, so veščine učinkovitega komuniciranja neprecenljive. Kvalitetna komunikacija ne samo izboljšuje odnose, temveč tudi povečuje produktivnost in zadovoljstvo v vseh vidikih našega življenja.

Delavnica na temo Učinkovite komunikacije vas bo naučila pomembnosti zbranega poslušanja, kako, kje, kdaj, na kakšen način komunicirati in opazovati govorico telesa.

Ste vedeli, da zbrano poslušanje dela čudeže?

Eden najpomembnejših vidikov učinkovite komunikacije je zbrano poslušanje. Ko resnično poslušamo, se sogovornik počuti cenjenega in spoštovanega. Nezbrano poslušanje lahko povzroči občutek ogroženosti, saj sogovornik dobi vtis, da ga ne jemljemo resno ali da njegovih besed ne upoštevamo. 

Kaj je pristna in vljudna komunikacija?

Pristna in vljudna komunikacija gradi zaupanje in pozitivne odnose. Kadar komuniciramo brezosebno ali hladno, sogovornik pogosto občuti ogroženost ali nelagodje. Biti pristen in vljuden pomeni, da izražamo svoje misli in občutke jasno in iskreno, hkrati pa spoštujemo mnenja in čustva drugih.

Kdaj je pravi čas za komunikacijo

Čas je ključen za učinkovito komunikacijo. Pomembno je, da pogovori potekajo ob pravem času, ko so vsi udeleženci pripravljeni in na voljo za konstruktivno razpravo. Nepremišljeni pogovori v neprimernih trenutkih lahko povzročijo nerazumevanje in dodatne konflikte.

Kaj lahko sklepate po govorici telesa?

Govorica telesa ima moč. Mirna in odprta drža, prijazen očesni stik in sproščena telesna govorica lahko bistveno vplivajo na to, kako nas drugi dojemajo. Pozitivna govorica telesa pomaga ustvariti prijetno vzdušje in spodbuja učinkovito komunikacijo.


Komu je delavnica namenjena?

Vsem, ki želite izboljšati svoje komunikacijske veščine in odnose, tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju. Ne glede na to, ali ste vodja ekipe, sodelavec, učitelj, starš ali prijatelj – učinkovita komunikacija je ključ do boljšega razumevanja in uspeha v vseh področjih življenja.

 

 Za vas delavnico izvaja:

 

Maja Vukasović Žontar, zasebna raziskovalka, ki je po študiju psihologije na Columbia University v New Yorku ter lingvistike na Filozofski fakulteti v Zagrebu delovne izkušnje in znanja pridobivala kot svetovalka, kadrovska direktorica in trenerka v ameriškem, evropskem in slovenskem poslovnem okolju. 

Zadnjih 15 let deluje kot zasebna znanstvena raziskovalka, svetovalka in predavateljica za področje menedžmenta in komunikacije ter kot osebna in poslovna trenerka na področju psihologije dela, obvladovanja stresa, sodobnih načinov vodenja in motiviranja sodelavcev ter komunikacijskih veščin.

Do sedaj je izvedla več kot 1500 seminarjev, delavnic in predavanj na temo vodstvenih in komunikacijskih veščin, motivacije, preprečevanja in obvladovanja konfliktov, umetnosti sodelovanja, nenasilne komunikacije, obvladovanja stresa na delovnem mestu in mnogih drugih tem s področja psihologije dela in komunikacije.

 

 Trajanje in lokacija

 Delavnica bo 18.9.2024 od 15:00 - 18:00 ure na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije. Naslov: Dimičeva ulica 13, Ljubljana.

 

Prijava in kotizacija

Kotizacija za udeležbo je za člane Slovenskega logističnega združenja 50,00 €, za nečlane 120,00 €. 22-odsotni ddv ni vključen.

Prijave zbiramo do zasedenosti mest, oziroma najkasneje dva dni pred dogodkom na info@slz.si

Vabljeni

Prijava na dogodek

Vaše informacije

Dodatni udeleženci

Če želite prijaviti več udeležencev kliknite na "Dodaj udeleženca"...

+ Dodaj udeleženca

Podatki za izstavitev računa


    Kot fizična oseba    Račun pošljite na podjetje   

    klasični pošti
    e-pošti (navedite naslov):  
*   

S prijavo na dogodek se strinjam s splošnimi pogoji. S tem potrjujem, da sem seznanjen s tem, da Slovensko logistično združenje hrani in obdeluje moje osebne podatke za namen organizacije dogodka v skladu s Pravilnikom o zasebnosti ter sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. 

71094

Vnesite naključno številko