Koledar dogodkov

LogiMAT 2024

19.03.2024

Ljubljana-Stuttgart-Ljubljana

Logistični trendi in novosti na enem mestu.

 

LogiMAT trendi, novosti in pogled v prihodnost razvoja logistike na enem mestu - na 125.000 m2

 

Največji evropski sejem za notranjo logistiko LogiMAT se letos vrača na stari termin, v mesec marec. Prek 1500 razstavljavcev s celega sveta, bo od 19. do 21. marca na Stuttgartskemu sejemskem razstavišču predstavilo rešitve za intralogistiko in procesno upravljanje. Letošnja tema je "Oblikujmo spremembe skupaj: trajnost, umetna inteligenca, ergonomija" (Shaping Change Together: Sustainability – AI – Ergonomics)

 

Trajnost v logistiki se ne začne samo s prizadevanji za zmanjšanje emisij, merjenje ogljičnega odtisa transporta in načrtovanje pametnih dobavnih verig. Začne se v proizvodnji in interni logistiki, ki ponujata različne možnosti za optimizacijo in zmanjševanje porabe energije in virov. Učinkovita uporaba virov pomeni konkurenčno prednost med naraščajočimi cenami energije in surovin. Zato ni presenetljivo, da dve tretjini anketirancev v nedavni raziskavi Nemškega logističnega združenja (BVL) vidi trajnost kot priložnost za izboljšanje svojega konkurenčnega položaja. 

 

Ponudba na sejmu na temo trajnosti bo raznovrstna: vse od novih industrijskih tovornjakov z litij-ionsko tehnologijo do trajnostnih rešitev pakiranja, rešitev AIDC za večkratno uporabo in novih komponent za avtomatizirano skladiščenje  z rekuperacijo energije.

 

Umetna inteligenca (AI) in njena integracija v logistične procese in izdelke je prisotna že v zelo širokem naboru inovativnih rešitev in izdelkov, ki se bodo predstavili na sejmu. Bitkom, nemško združenje za digitalno gospodarstvo je jeseni 2023 izvedlo študijo, ki je pokazala, da 68 odstotkov podjetij v Nemčiji  meni, da je umetna inteligenca najpomembnejša tehnologija prihodnosti. Aplikacije, ki temeljijo na umetni inteligenci so že dobro uveljavljene kot orodje za obdelavo podatkov in analize v realnem času ter za povečanje učinkovitosti in razne optimizacije. 

 

Ergonomija v logistiki. Pomen varnega in zdravega delovnega mesta, v časih, ko se bije boj za zapolnitev delovnih mest, tudi v notranji  logistiki prihaja vse bolj v ospredju. Na trgu je že ogromno izdelkov in rešitev za ergonomsko optimizirane logistične delovne procese in preprečevanje poškodb. Pa vendar številna podjetja še naprej razvijajo in raziskujejo, kako deloven procese in fizične naloge zaposlenih v notranji logistiki izboljšati, olajšati, optimizirati ter hkrati tudi, da bo to delo bolj privlačno za potencialne nove kandidate.

 

Rešitve, ki bodo predstavljene na sejmu LogiMAT 2024, zajemajo od delovnih postaj najvišje kakovosti, izboljševanje fizičnih aktivnosti, pametne delovne postaje, zasnovane s pomočjo digitalnih tehnologij, pomožni sistemi za voznike viličarjev, do sodelovanja človek-robot. 

 

JE LogiMAT ZAME?

Če je vaše delo kakorkoli povezano z notranjo logistiko ali upravljanjem procesov, ali želite biti seznanjeni s trendi in novostmi, si shranite datum za ogled sejma LogiMat 2024 in se prijavite zdaj. V organizaciji Slovenskega logističnega združenja si ga bomo ogledali 19. marca 2024.

 

ZAKAJ NA LogiMAT 2024 V ORGANIZACIJI SLZ?

  1. Trajnostna naravnanost. S skupnim prevozom boste prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa, kar izpostavlja tudi letošnja tema sejma.
  2. Sproščeno. Nimate skrbi glede vožnje in morebitne utrujenosti. 
  3. Povezovanje. Priložnost za klepet s kolegi, spoznavanje novih ljudi/članov na avtobusu ali skupinski ogled sejma za še več izmenjave izkušenj in mnenj. 
  4. Stroškovno učinkovito. Za člane SLZ je prevoz brezplačen. 

 

ODHOD/PRIHOD

Odhod avtobusa izpred GZS Ljubljana bo ob 1h zjutraj, povratek v nočnih urah. 

 

KOLIKO ME OGLED SEJMA STANE? 

Za člane SLZ sta organizacija in prevoz brezplačna.

 

Za nečlane je cena 50,00 EUR (DDV ni vključen). Vstopnica za sejem ni vključena v organizacijo oz. ceno in si jo prijavljeni zagotovijo sami. Cena enodnevne vstopnice za sejem je 28 €. Več informacij in/ali on-line nakup na spletni strani LogiMAT

 

POGOJI PRIJAVE OZ. ODJAVE

Rok za prijavo je 13. marec 2024. V primeru prijave in nepravočasne pisne odjave (najkasneje do 14. marca 2024, do 12. ure, prek e-pošte.) si pridružujemo pravico zaračunati stroške v višini 50,00 EUR.

 

Če še niste člani, se včlanite zdaj. Če pa bi vseeno se želeli pridružiti ogledu sejma kot nečlan, nam pišite

 

*Pri vseh navedenih cenah DDV ni vključen. 
**Odhod avtobusa je zagotovljen le v primeru dovolj prijav.