Novice

Predstavitev Slovenije na sejmu Transport Logistic

10.6.2019

Udeležili smo se ogleda vodilnega svetovnega sejma s področja logistike Transport Logistic v Münchnu.

Od 4. do 7. junija 2019 je v Münchnu potekal vodilni svetovni sejem s področja logistike in spremljajočih dejavnosti Transport Logistic. Na njem se je pod sloganom Green. Creative. Smart. (Zelena. Ustvarjalna. Pametna.) na skupnem razstavnem prostoru uspešno predstavljalo tudi 19 slovenskih podjetij in institucij iz logističnega in transportnega sektorja.

Člani SLZ smo ogled sejma izvedli 5. junija 2019. Udeležilo se ga je 31 članov in partnerjev. Vsi udeleženci so po ogledu sejma izrazili zadovoljstvo z videnim. Spremljalo nas je tudi lepo vreme in ugodne prometne razmere.

Predstavitev slovenskih podjetij na sejmu je SPIRIT Slovenija pospremila tudi z zanimivo predstavitvijo slovenske logistične panoge.

Sejem Transport Logistic, ki predstavlja svetovno platformo za prenos novosti med ponudniki in uporabniki logističnih storitev, se odvija vsako drugo leto in je namenjen predstavitvi storitev s področja tovornih transportnih sistemov, logističnih storitev, prevozništva, informacijskih tehnologij, intralogistike in sistemov za upravljanje skladiščenja ter identifikacije vozil. Po besedah organizatorjev je bil letošnji sejem rekorden, saj so na sejmu zabeležili kar 2360 razstavljavcev iz več kot 60 držav, ki so razstavljali na več kot 115.000 mrazstavnega prostora v devetih dvoranah in na prostem. Rdeča nit letošnjega sejma je bila nenehna rast e-trgovine, digitalizacija logističnih procesov, revolucionarni vpliv Industrije 4.0 na transport in logistiko ter s tem povezani izzivi prihodnosti z namenom, da bi ljudje lahko še hitreje, učinkoviteje in bolj trajnostno povezovali ljudi, trge in blago.

Naslednji sejem Transport Logistic bo potekal od 4. do 7. maja 2021, München.