Novice

Podeljen 14. naziv "logist leta"

5.4.2019

Valerija Špacapan Friš iz podjetja Schenker, d.d. dobitnica priznanja Logist leta 2018. Priznanje je bilo podeljeno za Logističnem kongresu 2019 v Portorožu.

 

Na Logističnem kongresu 2019 v Portorožu je bil 3. aprila 2019 podeljen 14. naziv logist leta. Po letu 2006 je ta naziv ponovno pripadel ženski – Valeriji Špacapan Friš iz podjetja Schenker, d.d.

Predsednik odbora za podeljevanje naziva Logist leta dekan Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru prof. dr. Bojan Rosi je povedal: "V okviru združenja vsako leto podelimo častni naziv logist leta najuspešnejšemu slovenskemu logistu, ki z delom in inovativnim znanjem dosega izjemne dosežke na področju logistike."

Schenker Slovenija, kot del globalne verige, nenehno vlaga v tehnološko odličnost njihovih procesov, s čimer ohranjajo visok nivo storitev in omogočajo zmanjšanje ročnih manipulacij, s tem pa optimizirajo čas in stroške. V podjetju se zavedajo, da je področje logistike pomembno za uspeh in da ta zahteva sposobnost hitrega prilaganja in vpeljevanja elektronskih sistemov, ki omogočajo transparentnost skozi celotno dobavno verigo. Pri tem pa so zavezani tudi okoljski odličnosti z zmanjševanjem škodljivih izpustov z optimiziranjem prevozov in z ozaveščanjem vseh vpletenih v verigi k ohranjanju okolja.

Predsednik SLZ Igor Žula meni, da dobitnica priznanja logist leta 2018, Valerija Špacapan Friš s svojim delom in rezultati dokazuje, da je logistika več kot le prevoz in hramba blaga. Da je logist več kot le izvajalec logističnih storitev, ampak partner podjetju. Dokazuje, da je oblikovanje novih poslovnih modelov možna in da visoka dodana vrednost na zaposlenega, ki je močno nad slovenskim povprečjem in tudi nad evropskim ni slučaj, predvsem pa ni nedosegljiva. Vendar pa je potrebno veliko vztrajnosti in inovativnosti, predvsem pa zavedanja, da smo stranki na razpolago in ji želimo pomagati pri vseh izzivih.

Fotogalerija