Koledar dogodkov

Premikamo Slovenijo - Moving Slovenia

20.10.2021 09:00

Kongresni center Brdo

Letošnja konferenca 5.0 Premikamo Slovenijo, bo potekala v sredo, 20. oktobra 2021, med 9.00 in 16.00 v Kongresnem centru Brdo. Udeležba je brezplačna.

 

Pridružite se največji konferenci, ki predstavlja nove priložnosti pri projektih logistike in mobilnosti. Osrednja tema letošnje konference bo preoblikovanje logistike. Predstavljamo vam tri panele, ki bodo oblikovali letošnjo logistično konferenco:

OTVORITEV IN UVOD:

Da bi logistična in transportna podjetja lahko delovala in se razvijala, je potreben dobro razvit infrastrukturni sistem. Logistična podjetja se pri vsakodnevnem poslovanju zanašajo na pomorski, železniški, cestni in letalski infrastrukturni sistem.

Številni infrastrukturni projekti v Sloveniji že potekajo, ali pa so vsaj napovedani. Drugi tir, Tretja razvojna os, prenova karavanškega predora in železniškega sistema v Sloveniji …

  • Kaj lahko logistična podjetja pričakujejo od novega infrastrukturnega sistema?
  • Kako bo videti prihodnost logistike v smislu nove povezljivosti?
  • Katere tehnologije oblikujejo prihodnost logistike?
  • Bomo postali bolj povezani?

1. panel: POVEZOVANJE SLOVENIJE: Veliki infrastrukturni projekti

Kako bi se lahko infrastruktura spreminjala v naslednjih nekaj letih in kako bi ta razvoj vplival na logistična podjetja? Ali logistika postaja še pomembnejše okostje celotne države? Kaj bi morali še postoriti v Sloveniji, da logistika resnično vzleti?

2. panel: DANAŠNJI IZZIVI LOGISTIKE

S katerimi izzivi in vprašanji se zaradi Covida danes še vedno soočajo logistična podjetja? Ali je tu že pocovidna nova realnost, nov vsakdan? Kaj v tem okvirju potrebujejo logistična podjetja, da lahko optimizirajo svojo uspešnost? So ozka grla in tržni pretresi za zdaj preteklost?

3. panel: PRIHODNOST LOGISTIKE

Logistika se nenehno razvija. Kako bo videti prihodnost, zlasti v smislu dostavljanja in inovacij v dobavni verigi? V zadnjem panelu bodo predstavljene tehnologije, ki oblikujejo pot v prihodnost logistike.

Program je na voljo na: https://www.moving-slovenia.si/

Prireditev bo izvedena v živo skladno z aktualnimi smernicami NIJZ.
Pogoj za udeležbo je izpolnjevanje pogoja PCT. Za vse udeležence bo organizirano brezplačno hitro testiranje ob vhodu.
Toplo vabljeni!