Novice

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike 2018

14.4.2018

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike za leto 2017 podeljeno Brunu Koreliču

Četrto priznanje za življenjsko delo je SLZ podelil dolgoletnemu direktorju in pozneje predsedniku uprave Luke Koper, Brunu Koreliču.

Priznanje je bilo podeljeno na logističnem kongresu Oskrbovalne verige v znanosti in praksi, ki je potekal od 11. do 13. aprila 2018 v Portorožu. 

Bruno Korelič je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani leta 1968. Že takoj po diplomi se je njegova poslovna pot začela v logistiki. Zaposlil se je v podjetju Feršped, nato je krajši čas delal v podjetju Slavnik Koper in Intereuropa. Opravljal je številne funkcije; bil pomočnik predsednika na republiškem komiteju za promet in zveze, direktor predstavništva Gospodarske zbornice v Trstu, župan občine Koper. Njegova življenjska naveza pa je bila vse od leta 1977 Luka Koper. V dolgem delovnem obdobju v Luki (do l. 2005) je doživel prenekatere razvojne prelomnice. Eno večjih, ko je v 90.-ih letih bila Luka, ob izgubi tradicionalnih tržišč nekdanje države, prisiljena poiskati nova tržišča in se prilagoditi gravitacijskemu zaledju koprskega pristanišča. Z znanjem, strokovnimi izkušnjami in pravo podjetniško kulturo je Koreliču uspelo ohraniti ter celo povečati pridobljene tržene deleže. Nenehno je zasledoval tehnološke novosti in jih uvajal v postopno reorganizacijo podjetja.


Njegovo več kot 20-letno delo v Luki je pustilo neizbrisen pečat. Bil je gonilo razvoja Luke in njegov prispevek k uspešnosti in razvoju slovenskega pristanišča je izjemen. Za vse te zasluge mu v Slovenskem logističnem združenju s ponosom izročamo priznanje za življenjsko delo.