Novice

Nekrolog: Bojan Brank (1959-2020)

11.6.2020

Prerano smo se poslovili od Bojana Branka, prejemnika priznanja za življenjsko delo na področju logistike.

Bojanu v slovo

 

Bojanu v slovo

Tako življenje samo, kakor logistika sta sestavljena iz začetka in konca potovanja z mnogimi mejniki na poti. Konec potovanja vsakega človeka pa je nedvomno najbolj boleč mejnik. Žal se danes poslavljamo od človeka, čigar potovanje se je končalo dosti prerano.

 

Bojan je večino svoje kariere in poslovne poti posvetil logistični industriji. Strokovna odličnost, visoka etična načela, sposobnost sodelovanja in odgovorno vodenje so le nekatere odlike, ki so ga postavljale v najvišji vrh profesionalnosti. Njegovo poslovno obnašanje pa je bilo in bo tudi v prihodnosti, vzor mlajšim, kakor tudi starejšim kolegom.

 

V Gospodarski zbornici Slovenije in Slovenskem logističnem združenju smo bili posebej ponosni, da je nedavno prejel Nagrado za življenjsko delo na področju logistike in oskrbovalnih verig.

 

Nikoli ni bil sebičen. Svoje bogate izkušnje in znanje je pogosto in rad posredoval mlajšim generacijam kot gostujoči predavatelj na različnih fakultetah, kot govorec pa na neštetih konferencah in seminarjih.

 

Žal smo mnogo prerano izgubili kolega, prijatelja in človeka z visoko moralno integriteto. V imenu vseh, s katerimi si pletel poslovne vezi, s katerimi si se uspešno pogajal in v imenu vseh, katerim si bil mentor in vzornik, bi ti želel izreči še zadnjo zahvalo za vse, kar si za nas storil.

 

Ostal nam boš v trajnem spominu.

 

(Prebrano na pogrebni slovesnosti 11. junija 2020)