Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

Vabljeni na IV. konferenco IT v logistiki in proizvodnji v Sloveniji

KIS 2017 SLZ napis 2 log proiz 01

5. oktobra 2017 ob 10. uri,
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons Hotel

V logističnem smislu razumemo logistiko kot transport, hrambo blaga in gotovih izdelkov in interno logistiko. Z našimi dogodki, želimo čim bolj celovito pokriti vsa področja – tako z vidika organizacije in procesov kot tudi z vidika informacijskih in tehnoloških rešitev. 

Na dogodku »Keep IT Simple« predstavljamo ozko usmerjeno informacijsko in tehnološko področje. Letos se bomo usmerili na področje planiranja in spremljanja proizvodnje.

Planiranje in spremljanje proizvodnje ima še veliko priložnosti za izboljšavo. Dober plan proizvodnje je osnova za učinkovito in visoko produktivno proizvodnje in nase veže ne samo prerazporeditev strojev in ljudi, ampak tudi celoten sistem oskrbe proizvodnje, interne logistike in v vedno bolj tudi sistem odpoklicev blaga od dobaviteljev in s tem transporta blaga. Zato bomo na letošnjem dogodku predstavili številne rešitve s področja učinkovitega planiranja in spremljanja proizvodnje, ne glede na to, ali so rešitve samostojne ali del poslovno informacijskega sistema (ERP).

Vabljeni na brezplačen dogodek »Keep IT Simple 2017« z osrednjo temo
Informacijske rešitve za podporo planiranju proizvodnje.

 Rešitve, s katerimi si lahko pomagate pri optimizaciji planiranja proizvodnje bodo predstavila podjetja:
INEA, d.o.o. Informatika, d.d.   MIT Informatika, d.o.o. Kvint, d.o.o. Omikron, d.o.o. S&T Slovenija, d.d. 

VEČ O PREDSTAVITVAH >>>

 Pridužite se nam, udeležba na predavanjih je brezplačna. 
Zagotovljeno tudi brezplačno parkiranje.

 DA, ŽELIM SE PRIJAVITI >>>


Organizator si pridržuje pravico zaračunati 40 EUR vsakemu udeležencu, ki se bo prijavil in se konference ne bo udeležil.
Rok za odjavo je 1 teden pred konferenco prek e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Napoved predstavitev rešitev:

inea logo 02 

Prednost naprednega razporejanja proizvodnje v visoko konkurenčnem okolju 

 


 Informatika logo       

Infor CloudSuite IndustrialTM – informacijska podpora rasti od obrtne delavnice do industrijskega proizvodnega podjetja vse do korporacije

 

 


 MIT informatika logo transparent

Planiranje proizvodnje s pomočjo orodij umetne inteligence
(Watson) in proizvodno analitiko
Mag. Tomaž Dular, arhitekt sistema in Tibor Zavrl, svetovalec

Stalna želja proizvodnih podjetij je, da bi svojim kupcem dostavili naročene izdelke čim prej. Ob tem bi želeli imeti optimalno vodeno proizvodnjo, brez mrtvih hodov, z optimalnimi serijami in nadzorovanimi stroški. Zato potrebujemo vrhunske proizvodne plane. Za plan potrebujemo poleg seznama naročil, ki ga pretočimo na delovne naloge, tudi popis tehnoloških postopkov, kosovnic ali receptur. Posamezni deli proizvodnje imajo pri planiranju svoje posebnosti (npr. barvanje od svetlih do temnih, nastavitve strojev,..) kar pišemo v predloge za planiranje. S tem zagotavljamo optimalen potek proizvodnje, manj pogoste menjave orodij in čiščenja in s tem prihranke. S številom delovnih nalogov in operacij se eksponentno povečuje zahtevnost planiranja. Planerju lahko omogočimo pripravo več simulacij plana. Planer lahko pripravo plana prepusti orodju umetne inteligence, ki pri večjem obsegu naročil nalogo opravi 30% bolje! Vsak plan se razlikuje od izvedbe, kar nadzorujemo z orodji poslovne inteligence. Z izsledki popravljamo normative, predloge za planiranje in tako stalno izboljšujemo svoje napovedi.


 ST logo

Sales & Operations planning – strateška nabava (sourcing)
izmenjava dokumentov z dobavitelji


TraceSolutions kvint

Brez učinkovitega, točnega in ažurnega zbiranja podatkov ni digitalizacije

 


 

omikron logo

 

 


 

 

* Pridržujemo si pravico do sprememb v programu.

Aktualno

KIS 2017 SLZ napis 2 log proiz 01

Prijava na e-obvestila