Novice

Na logističnem kongresu podeljena nagrada za življenjsko delo in Logist leta 2021

7.4.2022

V okviru logističnega kongresa vrsto let potekata tudi podelitvi priznanja Logist leta in posebno priznanje za življenjske dosežke v logistiki.

 

 

 

 

 

Nagrada Logist leta 2021, ki jo podeljuje Slovensko logistično združenje, se podeljuje na osnovi šestih glavnih kriterijev, in sicer na osnovi organizacijske, tehnološke, informacijske, ekonomske, razvojne in okoljske odličnosti. Nagrada Logist leta je šla v roke predsedniku uprave Intereurope d.d. Marku Cegnarju, ki je svoje dolgoletne izkušnje znal zelo dobro prilagoditi zahtevam trga, jih vpeljati v poslovne procese in s tem dosegati odlične rezultate na učinkovit in trajnosten način.

 

Priznanje za življenjske dosežke v logistiki pa je prejel, sicer že upokojen, vendar še vedno zelo aktiven logist mag. Milan Jelenc. Jelenc ima več kot štiridesetletne izkušnje v logističnem gospodarstvu pri vodenju, upravljanju in nadziranju gospodarskih družb s področja transporta, špedicije in logistike, med drugim v družbah kot so Slovenske železnice, Luka Koper, Intereuropa, BTC. V svojem delovanju v gospodarskih družbah si je stalno prizadeval za uvajanje sodobnih logističnih konceptov tako na strateški kot na operativni ravni ter za njihovo preobrazbo v sodobna logistična podjetja. V štiriletnem mandatu je deloval tudi v državnih organih, kot član Izvršnega sveta Republike Slovenije in Predsednik republiškega komiteja za promet in zveze, kjer je deloval, predvsem na infrastrukturnem področju, ki je predpogoj za učinkovito logistiko.

 

 

Obema prejemnikoma priznanj organizatorji prav posebej čestitajo za pomembne dosežke in za prizadevanje za razvoj slovenske logistike.