Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

News 800 800Delite dobre prakse, obveščajte o novostih, ki so se zgodile v vašem podjetju/organizaciji ali ste jih zasledili kje drugje in menite, da bi bile zanimive in koristne tudi za druge člane. Vaše predloge za objavo nam lahko posredujete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Povezujemo, sodelujemo in pomagamo, ker tako gradimo nove priložnosti. Priložnosti, biti še boljši.   

Z namenom olajšati študij zaposlenim posameznikom in jim omogočiti pridobitev novih kompetenc ter tehnoloških znanj, ki jih bo prihodnja logistična dejavnost potrebovala, so se na celjski Fakulteti za logistiko odločili, da z novim študijskim letom ponudijo izvajanje izrednega univerzitetnega študijskega programa na novi lokaciji v Ljubljani (v prostorih CPU - Kardeljeva ploščad 27a).

Več informacij o študiju lahko izveste na spletni strani Fakultete ali pa pokličete ali pišete v Referat za študentske zadeve, kjer vam je za vaša vprašanja na voljo Marjana Potočnik; T: 03 428 53 03, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

LogistikaTrgovDejavnosti naslovnicaPri založbi Pearson je izšla knjiga »Logistika trgovinske dejavnosti« katere avtorja sta dr. Marko Cedilnik in dr. Brigita Gajšek, oba tudi člana SLZ.

Knjiga – učbenik je namenjen tako strokovni kot laični javnosti. Vsi se tako ali drugače srečujemo z logistiko trgovinske dejavnosti, na eni strani kot proizvajalci ali trgovci in nenazadnje vsi kot potrošniki. Avtorja v knjigi prikazujeta, kako je dejavnost (trgovinske) logistike v vseh oskrbovalnih krogih podobna in različna obenem. Predvsem pa je namen knjige bralcu prikazati kompleksnost trgovinske logistike, ki je dostikrat prezrta na račun drugih področij poslovanja.

Teme, ki so obravnavane v pričujoči literaturi, so dostikrat samo nakazane, predstavljene s specifičnega pogleda avtorjev in kar kličejo h komentiranju in novemu pisanju na temo logistike trgovinske dejavnosti oziroma logistike na sploh.

Vabljeni k nakupu.

Knjiga: barvni tisk, 150 strani, dim 170x240 mm, broširano

Redna cena knjige je 25 €.
Člani SLZ imate ob nakupu 20 % popust. 

Naročilo >>>

SAP TMRešitev za povečanje učinkovitosti prevoznikov in zadovoljstva kupcev

Vodilni svetovni ponudnik poslovnih aplikacij in programskih rešitev SAP je nedavno izdal novo različico sistema za upravljanje transporta SAP Transportation Management (SAP TM), ki ga že uporablja več sto  izvajalcev in naročnikov transporta po vsem svetu, in je odslej na voljo tudi v slovenščini. Ena njegovih pomembnih funkcionalnosti je orodje za optimizacijo načrtovanja transporta, ki omogoča nižanje stroškov in povečevanje učinkovitosti celotne dobavne verige. »Lahko smo hitrejši, lahko smo fleksibilni, lahko se prilagajamo potrebam strank. In to je konkurenčna prednost ne le za nas, ampak tudi za naše stranke«, o implementirani rešitvi pravi Miguel Ángel Díez, CIO evropskega prevoznika Pañalón, ki letno prepelje 1.35 milijona ton blaga.

 

LK logo

Logist leta 2018

SMC2019 1 337

Naziv "Logist leta 2018" v roke Valeriji Špacapan Friš iz podjeta Schenker Slovenija.