Novice

Raziskovalni dan 2021

20.4.2021

ELA je v četrtek, 15. aprila 2021, v sodelovanju s SLZ v okviru EUROLOG–a organiziral Raziskovalni dan.

Evropsko logistično združenje (ELA) je v četrtek, 15. aprila 2021, v sodelovanju s Slovenskim logističnim združenjem (SLZ) v okviru EUROLOG–a organiziralo Raziskovalni dan. Organiziran je bil kot spletni dogodek. Pridružilo se nam je 7 predavateljev ter več kot 60 poslušalcev iz 9 držav.

Letos je splošni poudarek temeljil na novih logističnih tehnologijah. Priznani strokovnjak na tem raziskovalnem področju, profesor René de Koster, je spregovoril o "Obljubah in neuspehih novih logističnih tehnologij". Njegovi predstavitvi je sledila okrogla miza na temo "Vpliva novih tehnologij na človeške vire v logistiki / dobavni verigi".

Logistika na Balkanu je regionalni vidik zajela s predstavitvami treh priznanih strokovnjakov s tega področja raziskav. Profesor Dragan Čišić je spregovoril o “Pomorskem koridorju  in Novi svileni pot”, temi, ki ni pomembna samo za evropsko logistiko, temveč je tudi geopolitičnega pomena. Drugi dve predstavitvi sta se nanašali na pogosto zapostavljene raziskave logistike na podeželju. Profesorica Marija Bogataj je govorila o “Izzivih logistike v srebrni ekonomiji”, profesor Andrej Lisec pa je spregovoril o temi  "Oskrbovalne verige v slovenskem ekološkem kmetijstvu".

Vabimo vas, da si vsebine ogledate na Youtube kanalu Slovenskega logističnega združenja.