Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike 2018

Bruno Korelič (foto Koka Press)

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike za leto 2017 podeljeno Brunu Koreliču

Na logističnem kongresu Oskrbovalne verige v znanosti in praksi, ki je potekal od 11. do 13. aprila 2018 v Portorožu, smo podelili četrto priznanje za življenjsko delo na področju logistike. Prejel ga je dolgoletni direktor in pozneje predsednik uprave Luke Koper, Bruno Korelič.

Bruno Korelič je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani leta 1968. Že takoj po diplomi se je njegova poslovna pot začela v logistiki. Zaposlil se je v podjetju Feršped, nato je krajši čas delal v podjetju Slavnik Koper in Intereuropa. Opravljal je številne funkcije; bil pomočnik predsednika na republiškem komiteju za promet in zveze, direktor predstavništva Gospodarske zbornice v Trstu, župan občine Koper. Njegova življenjska naveza pa je bila vse od leta 1977 Luka Koper. V dolgem delovnem obdobju v Luki (do l. 2005) je doživel prenekatere razvojne prelomnice. Eno večjih, ko je v 90.-ih letih bila Luka, ob izgubi tradicionalnih tržišč nekdanje države, prisiljena poiskati nova tržišča in se prilagoditi gravitacijskemu zaledju koprskega pristanišča. Z znanjem, strokovnimi izkušnjami in pravo podjetniško kulturo je Koreliču uspelo ohraniti ter celo povečati pridobljene tržene deleže. Nenehno je zasledoval tehnološke novosti in jih uvajal v postopno reorganizacijo podjetja.

Njegovo več kot 20-letno delo v Luki je pustilo neizbrisen pečat. Bil je gonilo razvoja Luke in njegov prispevek k uspešnosti in razvoju slovenskega pristanišča je izjemen. Za vse te zasluge mu v Slovenskem logističnem združenju s ponosom izročamo priznanje za življenjsko delo.

ZivljenskoDelo2018 SLZ BrunoKorelic

 Eurolog2020 1280 1024 logo SI 01

Prijave na dogodke

Ni prihajajočih dogodkov!

Logist leta 2018

SMC2019 1 337

Naziv "Logist leta 2018" v roke Valeriji Špacapan Friš iz podjeta Schenker Slovenija.