Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

Dr. Livio Jakomin (foto Koka Press)

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike za leto 2017 je šlo v roke dr. Liviu Jakominu.

Livio Jakomin se je rodil 8. aprila 1940 v Pradah pri Kopru. Je doktor znanosti in redni profesor za področje vodnega prometa in logistike. Delovne izkušnje si je pridobil kot častnik in poveljnik ladje, predavatelj na Srednji in dekan na Višji pomorski šoli ter na Fakulteti za pomorstvo in promet, kjer je bil vodja katedre in prodekan. Poleg pedagoškega, raziskovalnega in znanstvenega dela je opravljal pomembne družbene, gospodarske in politične funkcije. Med drugim je bil delegat v Skupščini SRS, član Izvršnega odbora SRS in predsednik Komiteja za promet in zveze SRS, predsednik Skupščine obalne skupnosti občin in generalni konzul SFRJ v Trstu. Opravljal je funkcijo direktorja Energetsko-industrijske cone Luke Koper, bil je član nadzornega sveta Adriatic Zavarovalne družbe d.d. in Marine Portorož d.d. ter dva mandata predsedoval nadzornemu svetu Intereurope d.d.

Pri podeljevanju priznanja za življenjsko delo na področju logistike se zgledujemo po nagradi Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, ki jo podeljujejo za najboljše likovno delo, razstavo ali izvajano delo, pokazano v javnosti v preteklih treh letih, in sicer slovenskemu ustvarjalcu ali skupini, ki je včlanjen v Zvezo in deluje v slovenskem in mednarodnem prostoru, nagrajenca pa izbere članstvo samo.

Tako je tudi v tem primeru. Priznanje za življenjsko delo na področju logistike se podeljuje za dosežke v preteklosti. Sled, ki jo posameznik pušča je tisto kar nas zanima in srce je tisto, ki odloča. Priznanje podeljujemo od leta 2014.

Dobitniki priznanja za življenjsko delo:

 

LK208 logo datum 1 01

 

Prijave na dogodke

13
Mar
Ljubljana
Datum: 13 Marec 2018 , 15:00
Redna letna skupščina Slovenskega logističnega združenja

23
Mar
Trst, Italikja
Datum: 23 Marec 2018 , 06:00
Ogled podjetja Illy v Trstu.

11
Apr
GH Bernardin, Portorož
Datum: 11 April 2018 , 09:00
Mednarodni poslovno-logistični kongres

Odprt je razpis za priznanje

LL 2017 1

Prijave do 23. marca 2018.

Aktualno

Prijava na e-obvestila