Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88
petek, 14 junij 2019 06:17

Analiza poslovnih izkazov s primeri

Želite usmeriti aktivnosti na področju logistike tako, da bo njihov učinek na poslovanje podjetja najevčji? Za to je potrebno dobro poznavanje lastnega poslovanja in vpliv logistike na končne rezultate. Kako analizirati poslovanje, na katere postavke v bilanci stanja moramob biti še posebej pozorni ter kako lahko ocenimo likvidnost naših partnerjev bomo na praktičen način prikazali na delavnici POZNATI SEBE IN DRUGE - Analiza poslovnih izkazov na praktičnih primerih, ki bo potekala 4. julija 2019, ob 15. uri, v prostorih podjetja Prigo, PE Brdo. 

PROGRAM

  • Vam bodo poslovni partnerji plačali blago in storitve? Bo vaš dobavitelj lahko dolgoročno dobavljal blago in storitve?
  • Kaj je bilanca stanja, kaj je aktiva in kaj pasiva, kako je bilanca stanja povezana z izkazom uspeha in drugimi izkazi. Katere postavke v bilanci stanja so pomembne za oceno stanja podjetja. Analiza uspešnosti poslovanja na primeru.
  • Kaj je EBIT in kaj EBITDA in zakaj sta pomembna?
  • Kateri kazalniki so pomembni za analizo poslovanja?
  • Analiza čistega denarnega toka podjetja. Analiza finančno posredniškega položaja podjetja in obratni kapital.

Vsi pomembni vidiki analize poslovanja bodo prikazani na primerih.

slz button prijava 01

Z VAMI BO

Robert Biček, ki je zaposlen kot svetovalec v podjetju 3 Projekt, d.o.o. V preteklosti je bil na SDH, d.d., upravljalec naložb v lasti Republike Slovenije ter v AUKN izvršni direktor strateških naložb – infrastruktura. Pred tem je bil 10 let predsednik uprave logistične družbe ACK, d.d. Ukvarja se s številnimi projekti izboljšanja upravljanja podjetij, izboljševanjem poslovnih procesov v podjetjih ter s finančno analitiko, ki je tesno povezana s korporacijskim pravom, v zadnjem času pa s predavanji svoje izkušnje in znanja prenaša tudi na druge. 

KDAJ IN KJE

4. julija 2019 ob 15. uri
Prigo, d.o.o., PE Brdo, Mladinska ulica 89, Ljubljana

Za člane SLZ je delavnica brezplačna. Obvezna je predhodna prijava. Odjava je možna najkasneje 2 delovna dni pred delavnico, ki mora biti pisna (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Pri kasnejši odjavi ali ne odjavi se zaračunajo stroški v višini 40 EUR.

slz button prijava 01

 

 

 Eurolog2020 1280 1024 logo SI 01

Prijave na dogodke

Ni prihajajočih dogodkov!

Logist leta 2018

SMC2019 1 337

Naziv "Logist leta 2018" v roke Valeriji Špacapan Friš iz podjeta Schenker Slovenija.