Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

Mednarodni poslovno-logistični kongres OSKRBOVALNE VERIGE V ZNANOSTI IN PRAKSI je osrednji letni dogodek Slovenskega logističnega združenja že od leta 2013. Vsakoletni namen dogodka je predstaviti in izmenjati domače in tuje prakse ter udeležence seznaniti z aktualnimi novostmi oz. trendi na področju oskrbovalnih verig. S kongresom želimo spodbujati sodelovanje med uporabniki in naročniki logističnih storitev, kot tudi povezovati akademsko sfero in gospodarstvo.

Naša zaveza je, da udeležencem predstavimo predavanja, ki temeljijo na prikazu konkretnih rešitev. Vedno iščemo najboljše dobre prakse in k sodelovanju vabimo vrhunske managerje in strokovnjake, saj le-to prinaša ustrezno dodano vrednost za udeležence. To nam že 6 let uspeva tudi s pomočjo partnerskih organizacij (Združenje za promet pri GZS, OZS, ACS, Evropsko logistično združenje, revija Transport & Logistika, …), ki nas že od vsega začetka podpirajo in nam na eni strani omogočajo pot do mednarodnih in domačih predavateljev, ter na drugi strani med svojimi člani in strankami širijo prepoznavnost dogodka in dvigujejo zavest o pomenu povezovanja in sodelovanja v oskrbni verigi.

Logistični kongres vsako leto združi med 200 in 250 udeležencev, med katerimi so vodilni managerji logističnih podjetij, vodje skladišč, vodje proizvodnje in razvoja, strokovnjaki na področju notranjega in zunanjega transporta in distribucije, komercialisti, ponudniki logističnih in transportnih storitev, IT strokovnjaki ter drugi, ki so kakor koli povezani z oskrbovalnimi verigami oz. jim je to področje zanimivo.

Razlogi, zakaj se udeleženci vračajo na kongres?

 1. Znanje in povezovanje
  Logistika je izjemno pomembna, vendar ji v Sloveniji še vedno ne priznavamo prave vrednosti. Z znanjem in povezovanjem bomo to izboljšali.  
 2. Mednarodni pogledi in izkušnje
  Kongres z mednarodno predavateljsko zasedbo bogati naše razmišljanje, znanje in izkušnje.
 3. Cenijo znanje strokovnjakov
  S spoznanjem, kaj in kako delajo najboljši, lahko naredijo velike korake tudi pri sebi.  
 4. Primeri iz prakse 
  Kongres predstavlja resnične projekti iz prakse, ki so naredili preboj in dosegli odlične rezultate.
 5. Sveže ideje 
  Udeleženci imajo možnost izmenjati izkušnje in prakse iz različnih panog ter tako domov odidejo z  novimi idejami, kako izboljšati poslovanje podjetja, v čem biti boljši od konkurentov.
 6. Sodelovanje gospodarstva in stroke
  S svojo prakso in aktivnim sodelovanje se zavedajo pomembna vplivali na razvoj logistike tudi v povezavi praksa – teorija (fakultete).
 7. Gospodarska blaginja
  Prav vsako podjetje/organizacija lahko s povečanjem logistične učinkovitosti vpliva na konkurenčnost in dodano vrednost nacionalne ekonomije. 
 8. Nagrajujemo
  V okviru kongresa podeljujemo nagrado »Logist leta« in »Priznanje za življenjsko delo na področju logistike« ter tudi tako promoviramo stroko.
 9. Poslovne priložnosti
  Kongres je odlična platforma za navezovanje novih in krepitev obstoječih poslovnih stikov ter odkrivanje novih poslovnih priložnosti.
 10. Druženje in zabava za kreativne ideje
  Program kongresa je skrbno oblikovan in načrtovan; posebno pozornost namenjamo neformalnemu druženju in tudi sicer sproščenemu vzdušju med udeleženci kongresa. Verjamemo, da prave kombinacije strokovnega znanja, sproščenega vzdušja, različnih izkušenj in praks lahko porodijo nove, inovativne ideje.  

Povezujemo in gradimo nove poslovne priložnosti z maksimalno dodano vrednostjo. Dogodek tradicionalno poteka v prvi polovici aprila, v naslednjem letu 2019 bo potekal od 3. do 5. aprila v Portorožu. 

Vodja programskega odbora: Igor Žula, predsednik SLZ

Imate predlog, vprašanje? Vas zanima sponzorsko sodelovanje? Želite, da vas obveščamo o prihdonjem kongresu? Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., aktivnosti in zanimivosti lahko spremljate tudi na naši LinkedIn strani.  

Arhiv kongresa:

O KONGRESU SO POVEDALI ...

Ernest Gortan Intereuropa

Mag. Ernest Gortan
Predsednik uprave , Intereuropa, d.d.

"Logistični kongres je postal uveljavljen in mednarodno prepoznaven dogodek v regiji, na katerem se prepletajo tako različne logistične prakse kot tudi akademska znanja. Menim, da udeležba na kongresu predstavlja odlično priložnost za prenos dobrih tako domačih, kot tudi mednarodnih praks ter vzpostavitev sodelovanja med različnimi akterji vzdolž oskrbovalne verige. Prepričan sem, da lahko udeleženci, na podlagi izmenjave različnih izkušenj s področja logistike, oblikujejo koristne predloge pri reševanju vsakodnevnih problemov v logistiki."

                   
   
Robi Košir BTC Logistični center

Robi Košir
Direktor, BTC, Poslovna enota Logistični center

"Mednarodni logistični kongres vsako leto združuje gospodarstvo in ostale logistične institucije. Pozornost namenja najbolj aktualnim logističnim temam. Cilj kongresa je povezovanje teoretičnih modelov z dobrimi praksami, kar vpliva na optimalno učinkovitost in produktivnost preko celotne oskrbne logistične verige. Udeležbo priporočam vsem, ki si želijo izmenjavo izkušenj z najbolj priznanimi mednarodnimi in domačimi strokovnjaki ter pridobiti nova znanja in ideje v dobrobit prihodnosti logistike."

   
Robert Ljoljo Lek logisticni kongres 1

Robert Ljoljo
Direktor Nabave / NPS predstavnik za Slovenijo / Novartisove poslovne storitve, Lek, d.d.

"Takšni dogodki, kjer se na enem mestu zbere veliko strokovnjakov, tako iz gospodarstva kot tudi izobraževalnih ustanov, so vedno priložnost za spoznavanje novosti. Zame osebno je to odlična priložnost pobegniti iz vsakdana operativnih skrbi in dati inovativnosti prosto pot. Če se med vsemi razgovori in srečanji utrne vsaj ena ideja, ki jo lahko prenesemo v prakso v naših delovnih okoljih, potem se investiran čas povrne zelo hitro."

   
LampretAles Kemofarmacija 1

Aleš Lampret
Vodja pogodbene logistike, Kuehne + Nagel in Logist leta 2014

"Že leta predstavlja logistični kongres enega od stebrov strokovnega druženja, katerih se udeležujem v Sloveniji, kot tudi mednarodno. Kongres vključuje vsako leto najbolj aktualne teme s področja logistike, kot tudi vpliva na ostale poslovne funkcije družb. Skrbno izbrane teme vključujejo tako teoretična kot praktična znanja. Na njem je mogoče s priznanimi domačimi, kot mednarodnimi strokovnjaki iz akademskega in gospodarskega sveta izmenjati izkušnje ter ideje. Izpostavil bi pa tudi zorni kot druženja in mreženja, kjer se v sproščenem vzdušju porajajo, tako nove poslovne priložnosti, kot tudi tkejo dolgoročne poslovne in prijateljske vezi."

   
Marjan Trobiš Boxmark

Marjan Trobiš
Direktor, Boxmark Leather, d.o.o.

"Vsako podjetje največ pozornosti posveča izdelavi in kakovosti svojega izdelka. Ker pa trg postaja vedno bolj globalen, vse več pozornosti namenjamo tudi temu, da so poti do kupca čim krajše, hitrejše in varne. S tem pridobimo dodatni čas za proizvodnjo kot tudi prihranimo denar, ki ga namenimo za to pot."

 

 

LK logo

Logist leta 2018

SMC2019 1 337

Naziv "Logist leta 2018" v roke Valeriji Špacapan Friš iz podjeta Schenker Slovenija.