Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

Da se z znanjem, inovativnostjo in sodelovanjem lahko razvijajo odlične zgodbe z visoko dodano vrednostjo, je bilo večkrat poudarjeno na 7. mednarodnem poslovno-logističnem kongresu Oskrbovalne verige v znanosti in praksi, ki je potekal od 3. do 5. aprila 2019 v Kongresnem centru GH Bernardin v Portorožu. Prikazane so bile najboljše svetovne logistične prakse s področij sprememb v carinskem poslovanju, uvajanja elektronskih tovornih listov, organizacijskih izzivov na področju logistike in najnovejših tehnoloških in informacijskih rešitev v logistiki in transportu. Kongresa se je udeležilo 260 udeležencev in predavateljev s strani uporabnikov in ponudnikov logističnih rešitev in storitev, kot tudi s strani predstavnikov inštitucij znanja. Predstavilo se je tudi 27 pokroviteljev. Povezovanje vseh deležnikov v oskrbovalni verigi je eno izmed glavnih ciljev kongresa, kot tudi samega Združenja.

Delavnica Ekonomika proizvodnje in logistike je bila izvedena 15. novembra 2018 v prostorih podjetja BTC Logistični center. Delavnico je vodil g. Robert Biček, svetovalec v podjetju 3 Projekt management d.o.o. .
Prvi del delavnice je bil namenjen opredelitvi dodane vrednosti, kjer je bilo pojasnjeno, zakaj je ekonomska dodana vrednost bistvena za lastnika, medtem, ko je dodana vrednost (širši pojem) pomembna za vse deležnike povezane z organizacijo.

V času od junija do novembra 2018 se je 10 kandidatov, pod taktirko mag. Vesne Sodnik, urilo v javnem nastopanju. In to več kot uspešno. 

Na delavnice smo prihajali z vseh vetrov; s popolnoma različnimi ozadji, različnih poklicev, starosti in izkušenj z javnim nastopanjem, pa vendar smo bili do zadnjega srečanja govorniško precej bolj izpiljeni. Z velikim številom ljudi pride tudi veliko pričakovanj, zato je presenetljivo, da so bila izpolnjena prav vsa. Vsak se lahko pohvali, da je pri svojem nastopanju izboljšal nekaj novega.

18. oktobra 2018 je potekala 5. konferenca IT v logistiki in proizvodnji Keep IT Simple 2018. Rdeča nit letošnje konference sta bili povezovalne programske rešitve (collaborative software) in orodja za podporo odločanju. Dogodek je zaznamovala udeležba študentov s čimer smo dogodek uspešno povezali tudi z akademsko sfero. Skupaj se je dogodka udeležilo preko 160 udeležencev.

Predstavljene so bile najmodernejše informacijske rešitve, ki so namenjene pridobivanju pravočasnih, zanesljivih in točnih informacij tako znotraj podjetij kot v oskrbnih verigah. Cilj vseh rešitev je pridobitev nadzora nad tokom informacij in njegovo upravljanje kar omogoča trdne temelje za sprejemanje kvalitetnih odločitev.

Povezovanje in sodelovanje spodbujamo tudi ob neformalnem druženju. Druženju, kot je tradicionalni piknik članov in članic Slovenskega logističnega združenja. Že nekaj let se v začetku septembra dobimo v starem delu Ljubljane, kjer se vkrcamo na ladjico in se po Ljubljanici odpeljemo do Podpeči in nazaj. Tako je skupina članic in članov 19. septembra 2018 izkoristila lepo, sončno popoldne za prijetno druženje. Še posebej smo bili veseli vseh, ki so se nam na pikniku pridružili prvič. 

Pogled. Nasmeh. Pozdrav. Tri preproste stvari za dober vtis.

S ciljem, izpiliti veščine javnega nastopanja, smo 19. junija 2018 organizirali prvo izmed 6 serij delavnic na temo javnega nastopanja, ki jo je vodila mag. Vesna Sodnik. Na prvi delavnici smo podrobneje pogledali, na kaj moramo biti pozorni ob prvem srečanju, ki je tudi v poslovni komunikaciji zelo pomembno. Ga. Vesna je udeležencem razkrila nekaj koristnih nasvetov in trikov za ustvarjanje prepričljivega prvega vtisa kot tudi namigov, kako učinkovito strukturirati prezentacijo in na kaj moramo biti pozorni pri izbiri besed.

Od 11. do 13. aprila 2018 je v Portorožu potekal 6. logistični kongres »Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2018. Moto kongresa je bil »Upravljanje s kadri in uvajanje napredne tehnologije v logistiki - dve nerazdružljivi funkciji«. Pestre in aktualne teme, kvalificirani referenti in gosti, rast števila udeležencev ter spremljajoči program potrjuje smer, ki jo je treba nadaljevati in še nadgrajevati. Kongresa se je udeležilo nad 230 udeležencev. Predsednik je opozoril tudi na statistiko, ki terja izboljšave. Pri dodani vrednosti zaostajamo za pribiližno 25 % glede na logistično dejavnost v EU, od najboljših pa za kar 5 krat. Pot do uspeha vodi skozi sodelovanje, vodstva pa morajo imeti »zgodbo«. Brez teh dveh, in še drugih, dejavnikov ne bomo mogli bistveno napredovati. Naslednji Logistični kongres 2019, bo 3. in 4. aprila 2019 v Portorožu.

Člani SLZ smo se 23. marca 2018 udeležili strokovne ekskurzije v tovarno/pražarno kave illycaffe v Trstu.

 

LK logo

Prijave na dogodke

04
jul
PRIGO, PE Brdo
Datum: 04 julij 2019, 15:00

Logist leta 2018

SMC2019 1 337

Naziv "Logist leta 2018" v roke Valeriji Špacapan Friš iz podjeta Schenker Slovenija.