Slovensko logistično združenje
Letališka 16 | 1000 Ljubljana T: 01 585 11 88

18. oktobra 2018 je potekala 5. konferenca IT v logistiki in proizvodnji Keep IT Simple 2018. Rdeča nit letošnje konference sta bili povezovalne programske rešitve (collaborative software) in orodja za podporo odločanju. Dogodek je zaznamovala udeležba študentov s čimer smo dogodek uspešno povezali tudi z akademsko sfero. Skupaj se je dogodka udeležilo preko 160 udeležencev.

Predstavljene so bile najmodernejše informacijske rešitve, ki so namenjene pridobivanju pravočasnih, zanesljivih in točnih informacij tako znotraj podjetij kot v oskrbnih verigah. Cilj vseh rešitev je pridobitev nadzora nad tokom informacij in njegovo upravljanje kar omogoča trdne temelje za sprejemanje kvalitetnih odločitev.

Povezovanje in sodelovanje spodbujamo tudi ob neformalnem druženju. Druženju, kot je tradicionalni piknik članov in članic Slovenskega logističnega združenja. Že nekaj let se v začetku septembra dobimo v starem delu Ljubljane, kjer se vkrcamo na ladjico in se po Ljubljanici odpeljemo do Podpeči in nazaj. Tako je skupina članic in članov 19. septembra 2018 izkoristila lepo, sončno popoldne za prijetno druženje. Še posebej smo bili veseli vseh, ki so se nam na pikniku pridružili prvič. 

Pogled. Nasmeh. Pozdrav. Tri preproste stvari za dober vtis.

S ciljem, izpiliti veščine javnega nastopanja, smo 19. junija 2018 organizirali prvo izmed 6 serij delavnic na temo javnega nastopanja, ki jo je vodila mag. Vesna Sodnik. Na prvi delavnici smo podrobneje pogledali, na kaj moramo biti pozorni ob prvem srečanju, ki je tudi v poslovni komunikaciji zelo pomembno. Ga. Vesna je udeležencem razkrila nekaj koristnih nasvetov in trikov za ustvarjanje prepričljivega prvega vtisa kot tudi namigov, kako učinkovito strukturirati prezentacijo in na kaj moramo biti pozorni pri izbiri besed.

Od 11. do 13. aprila 2018 je v Portorožu potekal 6. logistični kongres »Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2018. Moto kongresa je bil »Upravljanje s kadri in uvajanje napredne tehnologije v logistiki - dve nerazdružljivi funkciji«. Pestre in aktualne teme, kvalificirani referenti in gosti, rast števila udeležencev ter spremljajoči program potrjuje smer, ki jo je treba nadaljevati in še nadgrajevati. Kongresa se je udeležilo nad 230 udeležencev. Predsednik je opozoril tudi na statistiko, ki terja izboljšave. Pri dodani vrednosti zaostajamo za pribiližno 25 % glede na logistično dejavnost v EU, od najboljših pa za kar 5 krat. Pot do uspeha vodi skozi sodelovanje, vodstva pa morajo imeti »zgodbo«. Brez teh dveh, in še drugih, dejavnikov ne bomo mogli bistveno napredovati. Naslednji Logistični kongres 2019, bo 3. in 4. aprila 2019 v Portorožu.

Člani SLZ smo se 23. marca 2018 udeležili strokovne ekskurzije v tovarno/pražarno kave illycaffe v Trstu.

13. marca 2017 je bila redna letna skupščina SLZ, ki je poleg običajnih aktivnosti, kot so poročilo o delu v letu 2017, finačno poročilo ter načrt za tekoče leto, izvolila tudi novo vodstvo za naslednje obdobje.

8. novembra 2017 smo se člani Slovenskega logističnega združenja zbrali na lokaciji podjetja Siliko na Vrhniki. Ključni temi druženja sta bili ogled podjetja Siliko in delavnica Sistem vodenja z dr. Robertom Ličnom.

Člani SLZ in profesorji ter študenti UM Fakultete za logistiko Celje/Krška smo 16. novembra 2017 obiskali podjetje Salus Ljubljana. SALUS je ena vodilnih veletrgovin na področju celovite oskrbe slovenskega trga z zdravili, medicinskimi pripomočki in drugimi farmacevtskimi izdelki. Svoje poslanstvo uresničuje že blizu pol stoletja.

V podjetju Salus so nas sprejeli Aleš Cerkvenik, Andrej Grilc ter predsednik uprave podjetja Miha Lavrič, ki je udeležencem namenil nekaj pozdravnih besed, med njimi pa je še posebej izpostavil zadovoljstvo nad udeležbo, ob tem pa je poudaril vedno prisotno pripravljenost podjetja Salus d.d. na prenos dobrih praks med slovenskimi podjetji.

 

LK logo

Prijave na dogodke

03
apr
GH Bernardin, Portorož
Datum: 03 april 2019 , 09:00
Oskrbovalne verige v znanosti in praksi, Portorož

Prijava na e-obvestila

Kliknite za več informacij glede obdelave osebnih podatkov: